Kuřecí prsa s hruškou – z jedné pánve

3.44

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 800
      g brambory
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 500
      g kuřecí prsa
    • pepř mletý
    • kmín
    • brusinkový kompot
    • koření na kuře
    • 2
      ks hrušky

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
  • Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na titanové pánvi rozehřejeme olej a plátky masa po obou stranách dozlatova opečeme.
  • Opečené maso dáme na pánvi stranou a přidáme brambory, které posypeme kmínem, nesolíme. Brambory rozložíme po celé pánvi a maso na ně naskládáme. Trochu podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a dusíme, až jsou brambory téměř měkké.
  • Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a přidáme asi na 5 minut na brambory.
  • Podáváme s brusinkami a tatarskou omáčkou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: