Naklepeme kuřecí maso – lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů přípravy). Každou papriku nakrájíme na 4 proužky, jestliže používáte chřest, také jej rozdělte na 4. Na každý kousek kuřecího masa položíme proužek z nakrájené zeleniny, jemně posypeme kořením zevnitř. Takto naplněná kuřecí prsa srolujeme do rolády, ovážeme nití či použijeme párátka. Potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s kořením a necháme marinovat. Na rozpálené pánvi s máslem opečeme rolády, ke konci do pánve přidáme mléko, necháme chvíli povařit.
Podáváme s bramborovou kaší. Pozor! Při přípravě kaše nezapomeňte kromě mléka přidat i máslo, neuvěřitelně to zjemní chuť.
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč