3.47
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Všechny ingredience v míse rukama zpracujte a vytvářejte v dlaních kuličky, které… více o Kokosovo-arašídové sušenky
Meruňky zalijeme vodou, přidáme 3 lžíce pískového cukru, uvaříme jako kompot. Vychladlé meruňky/kompot rozšleháme nebo… více o Meruňkový koláč s kokosovo-ořechovou polevou
Během přípravy přílohy si připravíme maso. Nakrájíme ho na nudličky, posolíme, opepříme, poprášíme paprikou. Na jemno… více o Kuřecí v „rokfórové“ omáčce
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme… více o Bramboráky
150 g medu vyšleháme se změklou herou do pěny, po jednom zašleháme vejce, po částech mouku s práškem do pečivem a pak… více o Mramorové řezy s mákem
Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem. Poklademe kousky libovolného ovoce … více o Tvarožník
Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky… více o Slovenská kapustnica – zelňačka z Topoľčan
Rozehřejte troubu na 180 °C. V misce smíchejte cukr, sůl a koření. V druhé misce promíchejte ořechy s bílkem, poté k… více o Aromatické ořechy
Oloupané vuřty nakrájíme na kolečka, kysané zelí překrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rovněž okurky a… více o Utopence z hostince
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi… více o Šťavnaté karbanátky
Nejprve si připravíme jablka . Opláchnutá a oloupaná jablka nakrájíme na mále kousky . Vložíme do hrnce… více o Jablečný koláč velmi dobrý
Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát… více o Arašídové cukroví
Z bílku ušleháme sníh. Smícháme žloutek, mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a olej, pořádně promícháme. Nakonec… více o Domácí Brumíci
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné… více o Koláčky - Svatební koláčky paní Rakové
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule,… více o Utopenci V.