Bramborový kuba Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. V míse je propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a… více o Bramborový kuba
Kuřecí kuskus Kuskus si uvaříme podle návodu. Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na co nejmenší kostičky nebo nudličky, osolíme,… více o Kuřecí kuskus
Jablečný kuskus 1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout. 2… více o Jablečný kuskus
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do… Využijte sezonu dýní a připravte si z nich dýňové pyré – jednu z nejuniverzálnějších a… Celý článek
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů Mezi všemi ořechy si ty vlašské právem zaslouží stát na nejvyšší příčce. Jsou u nás… Celý článek
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska… Skvělá, dozlatova upečená bramborová buchta je ovoněná slaninou, majoránkou a česnekem.… Celý článek
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem… Albert Einstein byl nejen génius, který svou teorií realitivity změnil pohled lidstva na čas a… Celý článek
Nakládaný hermelín III. Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření… více o Nakládaný hermelín III.
Španělská tortilla Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce, po cca 5 minutách přídáme nakrájenou… více o Španělská tortilla
Tvarohové chrupinky Na vál prosejeme mouku, přidáme tuk rozsekaný na kousky a promneme. Přidáme tvaroh, žloutek a rychle vypracujeme hladké… více o Tvarohové chrupinky
Uherské kuře Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a… více o Uherské kuře
Karbanátky z uzené makrely Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu… více o Karbanátky z uzené makrely
Bosáky Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře… více o Bosáky
Zapékané hovězí řízky Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v… více o Zapékané hovězí řízky
Ovocná bublanina jako od babičky 1. vejce, cukr vymíchat do pěny, postupně přidávat olej 2. přidat mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr 3. nalít na… více o Ovocná bublanina jako od babičky
Vánoční likér z ledových kaštanů Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu,… více o Vánoční likér z ledových kaštanů
Bylinková bageta Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané… více o Bylinková bageta
Zapečený lilek s fetou Nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm, osolíme, a necháme chvíli, aby vytekla voda. Na pánvi rozpustíme olivový olej,… více o Zapečený lilek s fetou
Můj letní těstovinový salát -Uvaříme těstoviny, dle návodu na obalu -Nakrájíme zeleninu a tyčinky na kostičky, dle libosti -Uvařené těstoviny… více o Můj letní těstovinový salát