Bramborový kuba Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. V míse je propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a… více o Bramborový kuba
Kuřecí kuskus Kuskus si uvaříme podle návodu. Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na co nejmenší kostičky nebo nudličky, osolíme,… více o Kuřecí kuskus
Jablečný kuskus 1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout. 2… více o Jablečný kuskus
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30… Prázdniny skončily a se školou nastal pro mnohé i tradiční shon. A proto si k večeři udělejte… Celý článek
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu… Budapešťská pomazánka z tvarohu a vonící paprikou už řadu let patří k nejoblíbenějším… Celý článek
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které… Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete… Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Sýrová roláda – jednoduchá Na pečíci plech dáme alobal, který vymastíme. Na něj rozložíme 2 x 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a… více o Sýrová roláda – jednoduchá
Játrová paštika Bůček uvaříme v min. množství vody, do které přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín, trošku koření na paštiku.… více o Játrová paštika
Italské Tiramisu Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a do ni cákneme mandlový likér ( Amaretto) . Do… více o Italské Tiramisu
Řez zvaný orgasmus Z ingrediencí si smícháme těsto.Pečeme při 180 °C asi 20 min.Krém zamícháme a po vychladnuťí potřeme krémem,polejeme… více o Řez zvaný orgasmus
Vanilkové rakvičky Žloutky s prosátým moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem třeme 30 až 40 minut a pak je lžičkou nanášíme do vymazaných… více o Vanilkové rakvičky
Nakládaný camembert Oloupanou cibuli, česnek a sterilizované papriky rozsekáme na jemno-nejlépe robotem. Přidáme pepř, sůl, sladkou papriku… více o Nakládaný camembert
Pařeznická bramboračka Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody,… více o Pařeznická bramboračka
Jemný hořčicový krém V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a… více o Jemný hořčicový krém
Kuře a la kachna Větší chlebovou patku vydlabeme a vrchovatě naplníme dobrým sádlem. Navrchu posypeme kmínem. Poté ji vložíme do… více o Kuře a la kachna
Grilovaný hermelín s čerstvým… 1. Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku.… více o Grilovaný hermelín s čerstvým špenátem
Ořechové rohlíčky (Pařížské) Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme… více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Křupavé vafle Suroviny smícháme. Jako poslední přidáme mouku smíchanou kypřícím práškem. více o Křupavé vafle