
3.25
Na tuku zpěníme cibuli na kostky a česnek na plátky, přidáme nahrubo pomleté maso a opečeme. Přidáme špenát, sůl, pepř,… více o Špenát s masem
Maso nakrájené na malé plátky rozmíchejte v misce se solamylem, sojovou omáčkou, vodou a nechte asi 15 minut odpočívat.… více o Pórek s masem
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé… více o Hortobáďské palačinky s masem
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je… více o Francouzský plátek
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku.… více o Zelné lívanečky
Nejprve smícháme všechny ingredience (Do vlažného mléka rozdrobíme droždí). Necháme kynout alespoň půl hodiny na… více o Domácí mini pizza
Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v nesolené vodě do křupava, trvá to asi 45 minut, v… více o Staročeská cizrna
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1… více o Amolety z kynutého těsta
Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny. Do mouky prosijeme kakao. Z bílku ušleháme tuhý sníh a střídavě se sněhem… více o Míša řezy podle Růži
naklepáme řízky osolíme a obalíme všude v mouce ve vajíčku a ve strouhance. Oloupeme si mrkev. Tu dáme smažit na pánev… více o Kuřecí řízky se zeleninou a brambory
Než začneš, vyndej si z lednice máslo (Zlatou hanou) a dej se Salkem na stejné místo, aby měli stejnou teplotu a… více o Medovník z Počernic
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a… více o Hovězí "hospodský" guláš
Z teplého mléka cukru a droždí se udělá kvásek. Pak se přidají žloutky, olej, špetka soli a hladká mouka. Těsto se… více o Koláčky
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a… více o Bramboráky sváteční