3.25
Na tuku zpěníme cibuli na kostky a česnek na plátky, přidáme nahrubo pomleté maso a opečeme. Přidáme špenát, sůl, pepř,… více o Špenát s masem
Maso nakrájené na malé plátky rozmíchejte v misce se solamylem, sojovou omáčkou, vodou a nechte asi 15 minut odpočívat.… více o Pórek s masem
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé… více o Hortobáďské palačinky s masem
Josef Maršálek na své babičky vzpomíná s obrovskou láskou a vděčností. Právě ony v něm… Celý článek
Přestože 11. listopad není státním svátkem, oslavy svátku svatého Martina si mnozí z nás… Celý článek
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Vyhazujete často jídlo, protože vám zbyde nebo se rychle zkazí?Jen v Česku končí každý den… Celý článek
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády. Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl… více o Sójový guláš Pikant
Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy, vzdálenými od sebe asi 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale… více o Tygři v lahvi
Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi 1/2 hodiny, pak přidáme další koření a brambory… více o Kulajda paní hajné
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Láku ze… více o Kohoutí budíček
1. V míse smícháme jogurt, smetanu a cukr. 2. Omyjeme a pokrájíme ovoce (na plátky). 3. Dortovou formu vyložíme… více o Letní nepečený dort
Avokádo oloupeme, rozkrojíme na půl a vyjmeme pecku. Z ostatních ingrediencí připravíme dresink, kterým pak avokádo… více o Avokádový předkrm
Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení.… více o Vepřové maso v alobalu
Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a vmícháme ořechy a mouku. Těsto dáme do vymaštěné a vysypané formy na… více o Oříškový suchárek
Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky… více o Špenátové lasagne
Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění… více o Rybí salát
Celer omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, přidáme rajčata nakrájená na kostky, vejce také na kostičky a česnek… více o Salát z řapíkatého celeru s tuňákem a česnekem
Papriky podélně rozřízneme, vydlabeme, plníme připravenou směsí sekané, jak jsme zvyklí. Cibuli nakrájíme na kolečka… více o Paprikové lodičky