Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením. Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po obou stranách opečeme. Vše podusíme na mírném ohni a podléváme červeným vínem. Kotlety občas obrátíme. Před koncem přidáme prolisovaný česnek a přilijeme zbytek vína. Potom odkryjeme a necháme šťávu vypéct, ale ne úplně. Na talíři potřeme kotletu hořčicí a posypeme vrstvou nastrouhaného sýra. Kotlety polijeme vypečenou šťávou. Podáváme s brambory nebo s opečeným bramborem.
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky