Kynuté těsto od babičky Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme… více o Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme. Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní… více o Kynuté těsto
Základní kynuté těsto Ze 4 lžic vlažného mléka, cukru, 1 lžíce mouky a rozdrobeného droždí připravte řídký kvásek a nechte ho na teplém místě… více o Základní kynuté těsto
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se! Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se… Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si… Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Linecký koláč s jablky a drobenkou Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem… více o Linecký koláč s jablky a drobenkou
Červená paprika jako Antipasta Do rozehřáté trouby na plech (vysoký stupeň) dáme celé papriky a pečeme, dokud nazačnou černat. Párkrát otočíme.… více o Červená paprika jako Antipasta
Tvarohový foukánek Mouku, tvaroh a vejce zpracujeme, přidáme prášek do pečiva, sůl, rozinky a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého… více o Tvarohový foukánek
Zabijačkové zelí Na kostky (3x3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno),… více o Zabijačkové zelí
Vynikající utopenci podle mé… Nálev povařit tak 5 minut, odstavit a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme… více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Kotlety na šlehačce dle Pavly… Pekáč(zapékací misku) vymažeme olejem a poklademe kolečky cibule. Na ni položíme naklepané, osolené a opepřené kotlety… více o Kotlety na šlehačce dle Pavly Reifové
Kuřecí čína Maso omyjeme, zbavíme tučných kousků a šlach a nakrájíme na kousky. Mezitím si v misce připravíme marinádu smícháním… více o Kuřecí čína
Hermelín s volským okem Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou… více o Hermelín s volským okem
Jablečné lívance 1. Rozklepněte vejce a nalijte je do velké mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte… více o Jablečné lívance
Dip k nachos Vezmeme si střední misku, do které dáme kečup a majonézu. Rozmícháme. Přidáme rozmačkaný česnek, pepř a sladkou papriku… více o Dip k nachos
Krkovička po cigánsku Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku,… více o Krkovička po cigánsku
Vločkové řezy s krémem Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky,… více o Vločkové řezy s krémem