3.71
Kynuté těsto z 1 kg mouky (používám těsto na kynuté tvarohové koláče) nebo jiné těsto na vánočku či mazanec rozdělíme… více o Kynutý věnec
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr,… více o Kynutý ořechový závin
Smícháme mléko, žloutky, mouku, sůl, petrželku a muškátový oříšek. Touto směsí zalijeme rohlíky a přidáme sníh. Vzniklé… více o Karlovarský knedlík
Chcete nasát vánoční atmosféru? Vydejte se na rozzářené historické náměstí se spoustou… Celý článek
Úzkost je taková svěrací kazajka. Snažíme se jí zbavit všemi možnými způsoby – ať už pohybem,… Celý článek
V ponurých podzimních a zimních dnech člověka máloco uspokojí tak, jako chutné, teplé a dobré… Celý článek
Čas letí zběsile a vy si říkáte, co ještě musíte stihnout? Pokusíme se vám zkrátit alespoň čas… Celý článek
Vše svaříme a držíme na mírném varu v otevřeném hrnci 25 až 30 minut. Pak přecedíme, tuhé části vyhodíme. Používáme na… více o Fragrantní vývar
Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a… více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
Rozmixujeme na kostky rozdrobenou Nivu, rostlinné máslo a mléko na kaši. Zamixujeme celer do jemna, přidáme ořechy a… více o Osmé nebe
Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř, sladkou papriku,… více o Guláš na druhý den
Vejce,cukr a tuk utřeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, šlehačku a vše zaděláme v těsto, které rozdělíme na 3 díly,… více o Papouškový koláč
Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle do růžova. Přidáme celý pepř, nové koření,… více o Simči rajská
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme,… více o Játra nakyselo
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též… více o Topinky se srbskou směsí
1. Nachystáme si kuřecí prsa do marinády z: olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření 2. Rukolu zbavíme hořkých stonků… více o Rukolový salát se žlutým melounem a kuřecím masem
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme… více o Zapékané mexické brambory
1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme… více o Francouzský koláč