Kynutý věnec

1.8

hodnoceno: 5
Příprava: 120 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • vejce
    • 9
      hrst rozinky
    • mandle
    • 1
      ks kynuté těsto z 1 kg mouky

Postup přípravy receptu

  • Kynuté těsto z 1 kg mouky (používám těsto na kynuté tvarohové koláče) nebo jiné těsto na vánočku či mazanec rozdělíme na 9 dílů. Ke každému dílu přidáme hrst rozinek, zapracujeme v bochánek a ten prsty a dlaní rozválíme do cca 25 cm dlouhého válečku. Vždy 3 válečky spleteme do copu a konce copu spojíme k sobě. Pokud možno tak, aby spoj nebyl vidět.
  • Věnec dáme na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě chvíli kynout, potřeme vejcem a pokládeme půlkami spařených a oloupaných mandlí. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C, po 15 minutách ji ztlumíme na 180 °C a pečeme, dokud nezezlátne. Je-li věnec již zcela hotov, zjistíme tak, že dovnitř zapíchneme špejli. Pokud zůstane čistá, bez přilepeného těsta, věnec je hotov.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Použité suroviny: Kynuté těsto Mandle Rozinky Vejce

Doporučujeme

Další doporučené recepty: