2
Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní… více o Švestkový věnec
Do pekárny nalijeme mléko s rozšlehaným vejcem. Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím. Pekárnu… více o Kynutý knedlík
Změklou Heru, oba cukry a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, rum, mléko a znovu ušleháme. Nakonec lehce… více o Velikonoční tvarohový věnec
Neexistuje asi nikdo, kdo by nemiloval jahody. Jsou skvělé jen tak samotné, a co teprve v… Celý článek
Chutná a vyvážená snídaně by měla být základem každého nového dne. A vločkové kaše, které se… Celý článek
Nemusíte strávit v kuchyni dvě hodiny, abyste uvařili dobře a zdravě. Stačí vědět, jak na to.… Celý článek
Známe to asi všichni. Občas se prostě stane, že zůstane ležet v sáčku zabalených pár kousků… Celý článek
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka.… více o Kachna po starocesku
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a… více o Rumové koblihy
Žloutky šleháme s cukrem a máslem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kokosem. Ušleháme sníh z bílků a do krémového… více o Kokosová bábovka šlehaná
Piškoty máčíme v mléce smíchaným s trochou rumu a cukru. Piškoty rozdělíme na třetiny, jednu z nich naskládáme vedle… více o Piškotové řezy nepečené
Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce… více o Švédská roštěnka
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme,… více o Mexická omáčka
Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme je na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu… více o Labužnické rybí filé
pečený bůček se opatla paprikou cesnekem a grilovacim korenim. Zabalit do alobylu a dat do lednicky. více o Bučánek
Všechny suroviny smícháme a vložíme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na horký vzduch 175 stupňů asi 20 minut a pak… více o Babeta
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Červenú repu uvaríme v šupke, kým nezmäkne (asi 30 minút). Potom ju… více o Cestoviny s pestom z červenej repy
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh, přidáme 50 g cukru, sůl a vanilkový cukr. Potom… více o Osvěžující ovocný dort
Umyjeme a osušíme všechny salátové listy a následně je natrháme tak, aby měly podobnou velikost. Okurku nakrájíme na… více o Křupavý salát s pečeným kuřetem a česnekovo-medovou zálivkou