2.17
Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na malé nudličky (salám nastrouháme) a opečeme. Přidáme nakrájené zelí, osolíme,… více o Šneci se zelím
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče,… více o Kuřohus se zelím
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, maso nebo klobásu nakrájíme, zelí propláchneme a předvaříme. Pak vše smícháme… více o Brambory se zelím
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Umletý mák smícháme s cukrem, aby byl sladký. Vykynuté těsto rozdělíme na… více o Šátečky s mákem a švestkami
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,… více o Králík – slintající soused
Salko si uvaříme v plechovce 2 hodiny, aby zkaramelizovalo. Poté přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Pokud… více o Koule ze Salka
**Těsto:** mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu… více o Podzimní hruškový koláč
Maso rozkrojíme v plát, rozklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe kolečky salámu, potřeme vejci… více o Vepřová roláda
Metličkou důkladně vyšleháme vejce s mlékem, moukou, osolíme a opepříme. Na rozehřátý olej vlijeme polovinu vaječné… více o Omeleta s uzenou makrelou
Vykuchané pstruhy omyjeme, osolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou Položíme do alobalu vyloženého plátky… více o Pstruh se slaninou a jablky
Rozpuštěnou Heru smícháme s cukrem a mlékem, přidáme mouku, prášek do perníku a kakao. Důkladně promícháme, přidáme… více o Perníkovo-jablečná bábovka bez vajec
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme… více o Polévka z hlívy ústřičné
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý… více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Uvaříme si kávu - silnějšího turka a necháme vychladnout. Během toho si smícháme mascarpone se zakysanou smetanou,… více o Lehké letní tiramisu
Nakrajíme nadrobno cibuli a 3/4 mrkve Vhodíme do kotlíku a restujeme do tmava, před koncem restování přidáme celé… více o Kotlíkový babguláš