
2.6
Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme míchanými osolenými houbami.… více o Chudí rytíři s houbami
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,… více o Cibulový salát s houbami
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou,… více o Frankfurtská polévka s houbami
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky,… více o Sekane znojemske biftecky
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se… více o Zelný kotlík
Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky. V míse utřeme tuk… více o Meruňkový chlebíček
Tvrdý sýr nastrouháme na tenké nudličky i cibuli, trošku posolíme přidáme vejce, polohrubou mouku a zamícháme. Na… více o Sýrové placičky k vínu
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do… více o Chilli con carne
Hermelín podélně rozřízneme. Měkký střed vydlabeme, přidáme máslo a lučinu, ašleháme a doplníme strouhanými vlašskými… více o Plněný hermelín Stella
Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme,… více o Ratatouille
Oloupeme brambory, nové stačí očistit, podélně nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody.… více o Zbylé kuře
Těsto: Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min. Po vykynutí vyválíme 1 cm… více o Pečené donuty
Marináda na 2-3 krkovice: - 1 cibule - 1 strožek česneku - 3 lžíce hořčice - 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká) … více o Krkovice v pivu podle Terči
Žloutky, cukr a likér společně ušleháme do pěny. Zpočátku je to řídké, ale asi za 10 minut hmota lehce zhoustne a… více o Bábovka likérovka
Uvařené maso pokrájíme na kostičky. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené pečivo a zalijeme vlažným vývarem. V jiné… více o Velikonoční nádivka