2.5
Cibuli nejprve oloupeme a opatrně posekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájime je na kostky. Buřty nakrájíme na… více o Buřtguláš
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé… více o Buřtguláš – rychlovka
Rozpálíme olej v hrnci. Vložíme najemno nasekanou cibuli. Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a… více o Pikantní buřtguláš
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Vyhazujete často jídlo, protože vám zbyde nebo se rychle zkazí?Jen v Česku končí každý den… Celý článek
Kynuté těsto že je jen pro trpělivé? Ale kdeže. I když nemáte na jeho přípravu moc času,… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota… více o Balkánské řezy
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře… více o Opečené toasty s mozzarellou
Vše smícháme dohromady,upečeme. Do vychladlého pudinku zamícháme kostku másla a kakao. Potřeme vychladlou placku.… více o Pařížské řezy s pudinkem
Listové těsto vyválíme na sílu 3 mm. Z ořechů, cukru, piškotů, medu, citronové kůry, rumu, skořice a mléka uděláme… více o Salcburské rohlíčky
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme sýr, vejce, mouku, smetanu, nadrobno nasekanou cibulku a promícháme.… více o Mrkvové placky
Veku si pokrájíme našikmo, aby jsme plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma… více o Chlebíčky s vejcem
Košíčky jsou lehce sladké, vhodné pro výraznou náplň. Mouku zpracujeme s cukrem, vanilkou, mandlemi, studeným máslem… více o Vanilkové košíčky
Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi… více o Dýňovo-špenátové lasagne
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až… více o Cibulačka bílá
Vo vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry na jemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a dobře promícháme s… více o Hrnečková paštika
Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme… více o Bramborové krokety
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,… více o Chuťovky se sardelovým očkem