2.5
Cibuli nejprve oloupeme a opatrně posekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájime je na kostky. Buřty nakrájíme na… více o Buřtguláš
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé… více o Buřtguláš – rychlovka
Rozpálíme olej v hrnci. Vložíme najemno nasekanou cibuli. Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a… více o Pikantní buřtguláš
V typické české rodině se na Štědrý večer servíruje rybí polévka, smažený kapr nebo řízek s… Celý článek
První svátek vánoční nebo také Boží hod vánoční je převážně časem odpočinku, návštěv svých… Celý článek
Kapr a bramborový salát jsou tradiční štědrovečerní večeří, kterou si jen málokterá česká… Celý článek
K Vánocům neodmyslitelně patří kapr, jenže když si ho připravujete sami doma, bohužel zápach z… Celý článek
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na… více o Frankfurtská hovězí pečeně
Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev - bez tuku! Když začne… více o Neškodné rizoto
Mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm máslo. Vroucí mléko nalijeme do prosáté mouky smíchané s kypřícím práškem,… více o Sladké knedlíky ze spařeného těsta
Sečteme-li hmotnost potřebných ingrediencí, dostaneme se na 1 kg a něco navíc, což je pro běžné domácí potřeby hodně.… více o Drožďová pomazánka Líba
Ledový salát natrháme do mísy na malé kousky, přidáme nakrájená rajčata, papriky, okurku, posypeme trochou vegety,… více o Jednoduchý lehký zeleninový salát
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z… více o Tiramisu
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi, na oleji orestujeme do zlatova, při restování osolíme,… více o Asijské kuře
Troubu rozehřejeme na 170 C. Maso omyjeme a osušíme. Dále na povrch pak vetřeme sůl a pepř. Do pekáče položíme… více o Roast Beef Pepper
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory… více o Česnečka z Vysočiny
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu… více o Bretaňský fazolový salát
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku,… více o Krkovička po cigánsku
Listy máty nakrájíme nadrobno, vložíme do láhve a zalijeme vodkou. Dáme dobře zazátkované asi na čtyři dny na slunce.… více o Likér z máty peprné