Listové šátečky (nejen) s tuňákem Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a… více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Šátečky Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, do kterých dáme náplň. Vytvoříme šátečky, které potřeme žloutkem. Pečeme… více o Šátečky
Listové těsto Přesijeme mouku. Nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce. Přidáme 4 lžíce vody. Nejdříve zaděláváme nožem, poté… více o Listové těsto
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat… Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do… Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké pomazánky ke… Začátek školního roku je za dveřmi a s ním i každodenní kolotoč snídaní a svačin. Jenže co… Celý článek
Jak udělat skvělý domácí kečup s minimem práce? Zkuste ho upéct… Když se urodí hodně rajčat, je domácí kečup jedním z nejlepších způsobů, jak se dají zpracovat… Celý článek
Limonádové řezy Utřeme celá vejce s cukrem, přidáme olej a promícháme. Střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a limonádu. Vlijeme… více o Limonádové řezy
Slovenské buchtičky Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné… více o Slovenské buchtičky
Ovíněné zelí Krkovici opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na plátky, po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané… více o Ovíněné zelí
Velikonoční nádivka Vařené uzené, nejlépe krkovičku, rozkrájíme na drobné= kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Fazolový salát se slaninou Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s… více o Fazolový salát se slaninou
Jemná rozmarýnová italská paštika… Kuřecí játra očistíme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme je na větší kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme… více o Jemná rozmarýnová italská paštika z kuřecích jater
Pomazánka z vařeného masa Tahle pomazánka je ze zbytku masa z polévky, může být hovězí i kuřecí. Maso s celerem pomeleme, přidáme majonézu,… více o Pomazánka z vařeného masa
Dětský dort Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, podlijeme trochou vody a rozvaříme. Podle chuti mírně přisladíme, přidáme pár… více o Dětský dort
Jiříkův guláš Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Na drobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena (bacha, ať neshoří)… více o Jiříkův guláš
Barevné pomazánky – z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Americké bochánky Tyčinky Snickers a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo, sůl, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně do ní… více o Americké bochánky
Pizza Smícháme mouku, vodu, droždí olej a sůl. Vláčné těsto rozdělíme na 4 bochánky, zabalíme do fólie a dáme na 12+ hodin do… více o Pizza