
3.5
Důležité je mouku na vál prosít, aby byla provzdušněná. Pak skoro zmrzlé máslo nastrouháme do důlku v mouce, lehce… více o Listové těsto – rychlé
Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než… více o Domácí listové těsto
I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Věděli jste, že na těsto na pizzu vlastně vůbec nepotřebujete mouku? Můžete ho připravit i z… Celý článek
Snadné, chutné a levné, takové jsou recepty z brambor, které si můžete dopřát k obědu i večeři… Celý článek
Jablka oloupeme, nakrájíme a rozvaříme v malém množství vody. Do rozvařených jablek přidáme skořici, rozinky, ořechy a… více o Jablečné koule v kokosu
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř,… více o Konšelské peklo
Nakrájíme na drobno kuřecí maso, vložíme jej do misky spolu s trochou oleje, soli, pepřem a kari kořením. Necháme… více o Těstoviny s kuřetem a kukuřicí
V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru, přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1… více o Kokosové kostky tety Pelikánové
Rozmícháme všechny ingredience a naklepané maso do něj na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na… více o Maso v jogurtu
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se smetanou, hořčicí, dochutíme polévkovým kořením. více o Majonéza ze zakysané smetany
V osolené vodě uvaříme cibuli a brambory a dobře rozmixujeme. Vložíme kousky rybího masa, rajský protlak a na mírném… více o Halászlé
Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a do ni cákneme mandlový likér ( Amaretto) . Do… více o Italské Tiramisu
Z ingrediencí na těsto uděláme tuhé těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, jednu polovinu necháme bílou a do druhé… více o Ledovky
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory… více o Česnečka z Vysočiny
Maso obereme od kostí a pokrájíme na kousky, které zamícháme s natrhaným salátem, drobně pokrájeným sýrem a slabými… více o Kuřecí zbytkový salát
1. Lilky zvolna opékáme na grilu, dokud uvnitř nezměknou a slupka nebude vrásčitá. 2. Mezitím nakrájíme na kostky… více o Grilované lilky Blanky Poláčkové