Z ingrediencí zpracujeme těsto jako na palačinky, jen musí být o trošku hustší, ale zároveň musí téci. Takto zpracované těsto nalijeme do pekáčku, ve kterém jsme nechali rozpustit máslo (to máslo musí být opravdu dobře rozpuštěné a musí začít bublat) a zasypeme třešněmi nebo jiným ovocem (borůvky, jahody apod.). Po vyjmutí z trouby ještě horké zasypeme cukrem.
Výborná je jak teplá, tak když náhodou zbyde, i studená z ledničky.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky