Z ingrediencí zpracujeme těsto jako na palačinky, jen musí být o trošku hustší, ale zároveň musí téci. Takto zpracované těsto nalijeme do pekáčku, ve kterém jsme nechali rozpustit máslo (to máslo musí být opravdu dobře rozpuštěné a musí začít bublat) a zasypeme třešněmi nebo jiným ovocem (borůvky, jahody apod.). Po vyjmutí z trouby ještě horké zasypeme cukrem.
Výborná je jak teplá, tak když náhodou zbyde, i studená z ledničky.
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem