Lívance s jablky
                             
                        Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku. více o Lívance s jablky
1.6
                             
                        Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku. více o Lívance s jablky
                             
                        Lívance: Necháme vzejít kvásek (hrnek vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu hladké mouky). Kvásek nalijeme do… více o Lívance s merendou
                             
                        Zaděláme těsto, které v lívanečníku smažíme. Potíráme marmeládou nebo umíchaným tvarohem a sypeme cukrem se skořicí. více o Lívance z kefíru
            
            Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
            
            Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
            
            Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
            
            Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
                     
                Třeme tuk, přidáváme střídavě cukr a žloutek, část mouky, mléko, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme zbytek mouky… více o Koláč s čerstvým ovocem – rebarbora, rybíz
                     
                Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,… více o Domácí rohlíky od Hodinářů
                     
                Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně… více o Kokosky
                     
                Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po… více o Ďábelský pangasius
                     
                1. Křídla očistíme, vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Osušíme a dáme je stranou. 2. Z mouky, vajec, mléka, brynzy,… více o Bryndzová křidélka
                     
                Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu, vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše… více o Banánové řezy (Margot)
                     
                Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky(jinak to není ono). Druhý den, si připravíme… více o Roláda z mletého masa
                     
                Cuketu nakrájíme na kostky, pokud je velká, oloupeme slupku. Olivový olej dáme do hrnce, na něm zpěníme nadrobno… více o Cuketová polévka
                     
                Z hery, smetany a mouky udělat těsto. rozválet a vykrájet tvary. péct na 250°C dokud se nenafoukne. Ještě teplé… více o Cukroví od Ivy
                     
                Žloutky utřeme s cukrem, přidáme tvaroh, máslo a společně vyšleháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Ve druhé míse si… více o Tvarohovo-máslový krém
                     
                Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby… více o Placky z kysaného zelí
                     
                Pohanku nasypeme do vroucí vody a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme… více o Pohankové karbanátky