2.37
Zaděláme kvásek, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme v těsto, dáme kynout. Rozválíme do dobře vymazané kulaté formy… více o Švestkový koláč s tvarohem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřicí… více o Rybízový koláč s tvarohem
Z mouky, cukru, žloutku, hery, kakaa a mléka vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na dvě koule a uložte alespoň na 20… více o Lahodný koláč s tvarohem
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme… více o Hovězí na celeru
Marináda: med, hořčici, koření (sůl, pepř, mletá paprika, rozmarýn), sojová omáčka, prolisovaný česnek. Vše promícháme.… více o Kuřecí stehýnka v medovém kabátku
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme do mísy, do které dáme rozetřený česnek se solí a zalijeme dostatečným… více o Mléčné řízečky
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při… více o Povidlový perník
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme… více o Šarlota aneb roládkový dort
Změklé máslo utřeme s cukrem, vejcem a tvarohem, pak přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme… více o Tvarohový koláč s trojí zavařeninou
Naklepeme kotlety, aby byly dostatečně měkké. Na každou kotletu položíme plátek sýra, poté šunku a srolujeme. … více o Kelišovské kotlety
Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny… více o Borůvkový (višňový) likér
Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Na drobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena (bacha, ať neshoří)… více o Jiříkův guláš
1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte … více o Tzaziky
Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při… více o Těstoviny s omáčkou z mascarpone a citronu
Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva, soli. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle… více o Jemný jablečný páj