
2.67
Vypracujeme ze všech surovin těsto, vyválíme je na prst silné. Potřeme náplní, stočíme, dáme na plech, potřeme závin… více o Křehký makový (tvarohový) závin
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej,… více o Makový jablečník
Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g… více o Obrácený makový jablečník
Dokonalé jídlo začíná dokonalou přípravou. Profesionální kuchaři to dobře vědí, příprava… Celý článek
Přestože je původním domovem chilli papriček Střední a Jižní Amerika, dobře se jim daří i v… Celý článek
Máte rádi jednoduché recepty? Pak si tento koláč určitě upečte. Žádné kynutí, žádné šlehání…… Celý článek
Hrušky jsou klasikou, která patří k pozdnímu létu. Jejich sladká až medová chuť je úžasná… Celý článek
Tavené sýry se šunkou utřeme s máslem, přidáme umletou šunku, na jemném struhadle ustrouhané okurky, jogurt nebo… více o Míchaná sýrová pomazánka
Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe). Po naložení kuře vyjmeme z… více o Křehké česnekové kuře
Struhadlo potřeme olejem a nastrouháme najemno sýr. Přidáme tuk a mouku, vše zpracujeme a vyválíme asi na 2-3 mm.… více o Slané pečivo – co dům dal
Žloutky se utřou v mixéru s polovinou cukru, postupně se přidává vařicí voda, pak sníh z bílků do kterého se přidá… více o Švédský dort
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po… více o Větrníčky se slanou náplní
Bílé papriky rozkrojíme podélně a vyndáme semínka, poskládáme je do pekáče, který jsme poctivě vymazali máslem … více o Papriky s vůní léta
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. … více o Výborné špízy
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s… více o Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Z 5 lžic vlahého mléka, kvasnic, cukru a 1 lžíce hrubé mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek… více o Houskový knedlík podle mámy
Nejdříve si uvaříme těstoviny podle obvyklého návodu (vaříme ve vodě, do které přidáme olej a sůl, dokud těstoviny… více o Těstoviny podle Pepka námořníka
Z ingrediencí připravit těsto, vyválet 3 placky jako na štrůdl,pomazat ne až po okraj povidly-asi 3cm vrstva a posypat… více o Perníková roláda
Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do… více o Domácí lučina - smetanová