3
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a… více o Mandlové čtverečky
Na vále vypracujeme husté těsto a vyválíme šišky max. průměr 3 cm (rozpečou se do široka) na délku plechu. Na… více o Mandlové sušenky ala Cantuccini
V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřicí prášek,… více o Mandlové trojúhelníčky s čokoládou
Pečení v popelu je jedna z nejstarších metod přípravy jídla, která dodává pokrmům… Celý článek
Tenhle dort je už tak trochu legenda. Tmavé vláčné těsto po upečení připomíná černé pivo a… Celý článek
Každé dítě ví, že sladké třešně chutnají nejlépe utržené přímo ze stromu. Nicméně moučníky s… Celý článek
Grilování k teplým letním měsícům neodmyslitelně patří. Kdo by odolal masu lehce provoněnému… Celý článek
Na oleji osmahneme cibulku a trochu špeku, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí řízky - propečeme. Do této směsi… více o Kuřecí řízky s nivou
Utřeme cukr, vanilkový cukr, 5 žloutků, 2 vejce, citronovou šťávu, přidáme sníh z 5 bílků a mouku. Těsto vlijeme do… více o Beránek piškotový
Těstoviny uvaříme, fazolky povaříme. Mezitím nakrájíme šunku. Po scezení těstovin a fazolek všechny suroviny smícháme… více o Tagliatelle se šunkou, fazolkami a sýrovou omáčkou
Vršky rajčat ukrojíme a rajčata dokola nakrojíme, opatrně vydlabeme (používám malou lžíci), vršky a dužinou nasekejte.… více o Zahradníkova mňamka
Z ingrediencí na těsto vyrobíme vláčné těsto, záleží na tom, kolik přidáme rumu - je lepší vláčnější těsto, hnízdečka… více o Vosí hnízda od babičky
Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme… více o Dvoubarevná roláda
Vajíčka najemno nastrouháme, přidáme jogurt, majolku, hořčici, nastrouhané ředkvičky, cibuli, pažitku a dochutíme. více o Ředkvičková pomazánka
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze… více o Luxusní vepřový jazýček s domácím knedlíčkem
Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink. … více o Trojfazolová mísa
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit,… více o Lenčina skvělá rajská omáčka
1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do pekáčku. 2. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky a společně dáme… více o Holeček
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké… více o Medovník s čokoládou