Troubu předehřejeme na 190 °C. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého postupně přidáváme 75 g práškového cukru a dále šleháme, dokud sníh není hustý. V druhé míse vyšleháme žloutky se zbytkem cukru na hustou pěnu, přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Směs rozlijeme na 2 plechy vyložené papírem na pečení a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 8–10 minut, dokud těsto není na dotyk pružné.
Na dvě utěrky prosijeme kakao a upečené pláty těsta na ně vyklopíme. Opatrně odstraníme papír a srolujeme do rolád. Necháme vychladnout. V kastrolku na mírném ohni zahřejeme mléko a když začíná vřít, odstavíme a přidáme bílou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom přidáme likér a dáme vychladnout. Občas promícháme.
V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny a postupně přidáváme vychladlou čokoládu. Dobře vyšleháme. Jeden plát srolovaného těsta rozbalíme a potřeme třetinou krému. Opět ho srolujeme, ale už bez utěrky. To samé uděláme s druhou roládou, ale ji nesrolujeme, na kraj položíme srolovanou roládu a zavineme je společně tak, aby se konci spojovaly. Nebude vidět, že jsou to dvě spojené rolády. Položíme na tác, potřeme zbylým krémem a ozdobíme hoblinkami bílé a tmavé čokolády.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari