
3.8
Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a… více o Marlenka – medovník
Těsto: Do hrníčku si rozmíchejte sodu s octem (pění). Do hrnce na vaření dejte rozehřát na mírný oheň máslo s medem,… více o Marlenka – starodávný recept ruských žen
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky. Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl… více o Bůček na čínský způsob
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Ostružiny jsou symbolem vrcholného léta a příležitostí k přípravě mnoha chutných dezertů,… Celý článek
Těstovinové saláty jsou ideálním letním jídlem. Zasytí, ale přesto jsou lehké a hotové za pár… Celý článek
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek a pažitku jemně nasekáme. Ve smetaně promícháme maggi a sůl.… více o Šlehačkové brambory
Maso nakrájíme na nudličky a spojíme s bílkem, solamylem a vodou. Rozehřejeme pánev s olejem a maso na mírném ohni… více o Čína s česnekovými výhonky
Všechny uvedené přísady (kromě polevy) smícháme, nalejeme na středně velký plech s vyšším okrajem a upečeme. Hotový… více o Limonádový koláč
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne… více o Maďarské Geri v alobalu
Oříšky nahrubo nasekáme, kandované ovoce nasekáme najemněji a smícháme v míse s kakaem skořicí a moukou. Vymažeme 20 cm… více o Panforte di siena
Bílky s cukrem ušleháme, přidáme kokos, mouku a všechno dobře promícháme. Rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.… více o Kokosovo-kávové řezy
Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme… více o Domácí paštika
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé… více o Šťáva z vepřových kostí
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané… více o Country marináda s tymiánem
Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek i na kousky pokrájenou cibuli prolisujte… více o Pečené brambory
Do mísy prosijte mouku se špetkou soli. Rozmíchejte ocet a rozpuštěné sádlo v 90ml vlažné vody a přilijte k mouce.… více o Tažený závin s kozím sýrem
Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji orestujeme, až zesklovatí. Přilijeme horkou vodu a… více o Rýže z peřiny