4
Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a… více o Marlenka – medovník
Cukr, vejce, med a máslo mícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody bicarbony… více o Marlenka na můj způsob
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě „klihovatí“ – nožičky, hlavy, kůže, kolínka apod.… více o Sulc – recept po babičce
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Šleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vejce, vodu mléko a strouhanou citronovou kůru. Nakonec… více o Jablečný koláč se skořicí
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)… více o Tvarohový nákyp s jablky
Kaiserku rozřízneme, ne však zcela, necháme malý kousek spojený. Lehce namažeme máslem nebo tvarohovou pomazánkou,… více o Zdravá snídaně
- šlehačka se ušlehá se ztužovačem, vanilkovým cukrem, přidá se Ricota a promíchá se - do dortové formy se naskládá… více o Tiramisu
Nakrájené kuřecí maso na nudličky okořeníme granulovaným česnekem, mletou paprikou (nesolíme kvůli nivě) a orestujeme… více o Kuřecí maso s nivou ve smetanové omáčce
Zakysanú smotanu a smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Používam iba dva balíčky vanilkového cukru -… více o Smotanová torta
Mléko, cukr, krupici smícháme a uvaříme hustou kaši. Do uvařené horké kaše zamícháme nastrouhanou čokoládu, rozinky a… více o Čokoládové flameri
Vepřovou panenku nakrájíme na plátečky, jemně naklepeme, osolíme. Z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí. Dáme… více o Nejjednodušší panenka
řezy jsou na plech 30X40cm :) 1. Na přípravu náplně vyšleháme žloutky s polovinou (75 g) moučkového cukru a… více o Ausburské řezy
Dýni nechte 24 hodin nasáknout rumem, občas promíchejte. Litr vody svařte s cukrem, až se cukr rozpustí. Vmíchejte… více o V rumu zavařená dýně
Ušleháme cukr a vejce a do směsi nasypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do pekáčku a pečeme do zhnědnutí… více o Bebe řezy II.
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého… více o Rychlá buchta z kysané smetany