
2.12
Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a… více o Maso se smetanovo-hořčicovou omáčkou
Vepřové maso podélně nařízneme, ale zcela neprořízneme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Uvnitř maso potřeme asi 2… více o Vepřové maso s hořčičnou omáčkou
Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. Mezitím… více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Ocet je běžnou součástí každé domácnosti. Jenže octů existuje celá řada a na ten jablečný… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Kdybyste vešli do jakékoli školní třídy, nejspíš byste uviděli pár dětí, které v lavici… Celý článek
Ladronka poslední srpnovou neděli byla lahůdková. Patnáctý ročník gastronomického festivalu F… Celý článek
Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chleba)… více o Sýrová žemlovka
Škvarky, zeleninu, česnek a cibuli rozemeleme a přidáme ostatní suroviny. více o Škvarková pomazánka s Moravankou
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté… více o Vepřové koleno na tymiánu
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli… více o Rajská omáčka
Anglickou slaninu pokrájíme na menší kostičky (pokud máte krájenou, tak na proužky) a pražíme na pánvi, dokud slanina… více o Smetanová omáčka na těstoviny a gnocchi
Sušené houby předem namočíme, minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky,… více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
Brambory omyjte, oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě horké je prolisujte, přidejte polovinu másla, vejce,… více o Slané bramborové lívanečky se sýrem
Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným… více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Na lžičce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme postrouhané tofu, rajský protlak a krátce osmažíme. Necháme… více o Červená tofu pomazánka
Cibuli nakrájet na drobno. Slaninu nakrájet na větší kousky. Maso také nakrájet, na kostičky 1-2 cm. Do hrnce dát… více o Vepřový guláš na slanině
Začínám tím, že si rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme… více o Hovězí gulášek
Výroba masových koulí: 1) Strouhanku (příp. nalámaný toastový chléb/veku) zalijeme mlékem; necháme mléko vsáknout a… více o Vydatná rajská polévka s masovými kuličkami