
2.74
Sýr smícháme s vejcem, škrobem, na kostičky nakrájenými žampiony a šunkou, solí a kořením. Tvarujeme kuličky a smažíme.… více o Smažené sýrové koule se žampiony
Cibuli osmahněte na oleji. Nechte ji zchladnout a smíchejte se strouhankou, masem, skořicí, vejcem, solí a pepřem.… více o Masové koule s cizrnou
Nejprve uvaříme nálev. Koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu,… více o Nakládané masové koule
Prázdniny skončily a se školou nastal pro mnohé i tradiční shon. A proto si k večeři udělejte… Celý článek
Budapešťská pomazánka z tvarohu a vonící paprikou už řadu let patří k nejoblíbenějším… Celý článek
Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi. Přidáme housku namáčenou v mléce. Vypracujeme bramborové těsto a vyválíme v… více o Bramborová roláda s mletým masem
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez… více o Ďábelské tousty
Nejprve smícháme suché přísady, tedy: mouka, cukr, prášek do pečiva. Poté přimícháme vejce, olej a mléka tolik, aby… více o Jednoduché a výborné těsto na buchtu (hrníčkové)
Z kuřete nebo kuřecích prsou nakrájíme malé kousky. Smícháme smetanu a šlehačku do misky, přidáme cca dvě lžíce medu,… více o Kuře na smetaně a medu
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly… více o Bramborový třesanec
Ušleháme smetanu do tuha. Pak rozšleháme celá vejce a přidáme cukr a vanilkový cukr a našleháme. Pak postupně přidáme… více o Šlehačková bábovka
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm… více o Kořeněná rajská omáčka
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle.Během smažení si nachystáme vývar.… více o Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
Nejprve si připravíme jablka . Opláchnutá a oloupaná jablka nakrájíme na mále kousky . Vložíme do hrnce… více o Jablečný koláč velmi dobrý
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech… více o Andělská roláda
Srnčí hřbet vyložíme slaninou Obrané a na kostičky najkrájené kuře osmažíme na sádle. Osmažené kuře dáme bokem a na… více o Játrová paštika
Rozkrájíme citron a pomeranč na půlky. Vymačkáme z nich šťávu a dáme do sklenice.Přisypeme cukr a zbytek dolijeme… více o Domácí limonáda