Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku o velikosti plechu (nejlépe se vyvaluje na pečicím papíře přímo na plechu).
2 placky se každá samostatně upečou. Třetí placku zatím ponecháme a připravíme polevu.
Všechny ingredience na polevu rozehřejeme na mírném ohni a zpěníme dozlatova. Horkou polevou potřeme 3. ještě syrovou placku a upečeme.
Krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme pudink a vyšleháme krém.
Nyní vrstvíme odspodu: placka – povidla – krém – placka – povidla – krém – placka s ořechy. Pro lepší vzhled si ponecháme trošku krému a pomažeme boky.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná