Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku o velikosti plechu (nejlépe se vyvaluje na pečicím papíře přímo na plechu).
2 placky se každá samostatně upečou. Třetí placku zatím ponecháme a připravíme polevu.
Všechny ingredience na polevu rozehřejeme na mírném ohni a zpěníme dozlatova. Horkou polevou potřeme 3. ještě syrovou placku a upečeme.
Krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme pudink a vyšleháme krém.
Nyní vrstvíme odspodu: placka – povidla – krém – placka – povidla – krém – placka s ořechy. Pro lepší vzhled si ponecháme trošku krému a pomažeme boky.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná