Med z mladého jehličí
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
3.17
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody. Přidáme 1,5 citrónu… více o Sedmikráskový med s pomerančem
Opláchnuté bezové květy svaříme s oloupaným, nakrájeným citronem v 1 litru vody. Vaříme asi 20 minut. Necháme louhovat… více o Med z bezových květů
Ricciarelli jsou jedním z těch vánočních pokladů, které si zamilujete hned při prvním… Celý článek
I když k Vánocům patří především cukroví, žádná pořádná oslava se neobejde bez dortu. Udělejte… Celý článek
Máte rádi vaječný likér? Udělejte si domácí a nalaďte se na atmosféru Vánoc. Jeho příprava… Celý článek
Ještě nemáte ani jeden druh vánočního cukroví? Nevadí. Jděte na to letos chytře. Připravte si… Celý článek
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme… více o Těsto na domácí gnocchi
Uvařené vychladlé brambory najemno nastrouháme a smícháme s moukou, tukem, vajíčkem. Přidáme drcený kmín a sůl. Necháme… více o Párty tyčinky
Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme (barevný pepř je důležitý nejen pro výraznou chuť, ale také pěkně lahodí oku). Z obou… více o Pikantní kuře s nivou
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout. Pak je rozválíme na tenkou placku, z… více o Těsto nejen na slepované cukroví
Olej smícháme s kořením a česnekem (nemusí být), směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme alespoň 1… více o Grilovaný hermelín
Těsto: vyšlehat 3 vejce, 2 dcl krystalového cukru, 1 dcl oleje, pak přimíchat 4 dcl polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva… více o Mřížkovaná buchta
Nejprve připravíme kvásek. Do hrníčku dáme několik lžic mouky , 1 lžíci cukru , trochu vlahého mléka, rozdrobené droždí… více o Pravé koblihy
1. První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte hladké těsto.… více o Lívanečky
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah… více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Dozlatova opečeme cibuli a celé cibulky, přidáme předvařené brambory, osolíme a opepříme, orestujeme a zalijeme bílým… více o Lyonské brambory
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené.… více o Výtečné těsto štrúdl
Tvaroh smícháme se Salkem - vytvoříme hladký krém, který nalejeme do mísy a prokládáme piškoty namočenými v kávě. Je to… více o Tiramisu po česku