Med z mladého jehličí
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
3.17
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody. Přidáme 1,5 citrónu… více o Sedmikráskový med s pomerančem
Opláchnuté bezové květy svaříme s oloupaným, nakrájeným citronem v 1 litru vody. Vaříme asi 20 minut. Necháme louhovat… více o Med z bezových květů
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Maso nakrájené na nudličky "vykoupeme" v misce s olejem. Maso přecedíme do jiné misky a olej ponecháme na pánev. … více o Toblero
Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády - snažíme se, aby se… více o Ostré potěšení nejen pro chlapy
Uvaříme těstoviny. Scedíme a dáme do mísy. Necháme vychladnout. Přidáme celý bílý jogurt max, konzervu hrášku, konzervu… více o Těstovinový salát s bílým jogurtem
čokoládu, máslo a cukr rozpustíme v robotu rozšleháme ořechy, vejce a banány rozšleháme s čokoládovou směsí dáme… více o Banánové brownies
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené… více o Špagety Carbonara – snadno
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme… více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Mrkev a celer nastrouháme, přidáme majonézu, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a nakonec trochu osladíme. … více o Zeleninová pomazánka
Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet, kýty... opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy… více o Banánovo-nivové řízky
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm… více o Penne s hráškem a chřestem
Smícháme cukr a citrón. Můžeme přidat i 2 lžíce kakaa. Máslo s vodou rozehřejeme do pěny a vmícháme. Namáčíme. … více o Poleva na perníky
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením… více o Řecké biftečky z mletého masa
1. Do mísy dáme pomazánková másla, šlehačky a cukr. Zamícháme to do tuha mixérem. 2. Uvaříme si rozpustnou kávu (do… více o Tiramisu od babičky