Med z mladého jehličí

Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
3.17
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody. Přidáme 1,5 citrónu… více o Sedmikráskový med s pomerančem
Opláchnuté bezové květy svaříme s oloupaným, nakrájeným citronem v 1 litru vody. Vaříme asi 20 minut. Necháme louhovat… více o Med z bezových květů
Nevíte, co upéct na víkend? Tak nepečte a udělejte tento nepečený ovocný dort. Je ideální… Celý článek
My Češi máme humor rádi, a tak není divu, že je naše republika protkaná vtipnými názvy vesnic… Celý článek
Nakládané okurky sice seženete v každém obchodě, ale ty domácí mají své kouzlo. Navíc jejich… Celý článek
Těsto, které promícháte, nalijete na plech a dáte do trouby. To je základ těch… Celý článek
Máslo utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva a špetku soli, pokud se vám těsto zdá příliš… více o Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny - ruční šlehač na nejvyšším stupni min. 5 minut. Pak přidáváme po… více o Želatinová mňamka
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho… více o Voňavé anglické kapsy
Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, olej, vejce, teplé mléko a prášek do pečiva. Přidáme kakao, skořici, vanilkový… více o Perník s marmeládou
Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. V původním receptu upozorňoval někdo na moc velké… více o Sladké houstičky
Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus , stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej ,… více o Květákový mozeček
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody,… více o Pařeznická bramboračka
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté… více o Boloňská omáčka
Najemno nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a skořicí. Vejce s cukrem… více o Jablečná roláda
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem… více o Bramboračka ze strouhaných brambor