Med z mladého jehličí
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
3.17
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody. Přidáme 1,5 citrónu… více o Sedmikráskový med s pomerančem
Opláchnuté bezové květy svaříme s oloupaným, nakrájeným citronem v 1 litru vody. Vaříme asi 20 minut. Necháme louhovat… více o Med z bezových květů
Chcete nasát vánoční atmosféru? Vydejte se na rozzářené historické náměstí se spoustou… Celý článek
Úzkost je taková svěrací kazajka. Snažíme se jí zbavit všemi možnými způsoby – ať už pohybem,… Celý článek
V ponurých podzimních a zimních dnech člověka máloco uspokojí tak, jako chutné, teplé a dobré… Celý článek
Čas letí zběsile a vy si říkáte, co ještě musíte stihnout? Pokusíme se vám zkrátit alespoň čas… Celý článek
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh… více o Bublanina s kokosovým bezé
Žloutky, máslo a cukr utřeme, po částech střídavě přidáváme mléko a mouku s práškem do pečiva a nakonec zašleháme sníh.… více o Čoko kostky
Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme "knihu" - hlavně nerozříznout celé!!! Prsa osolíme… více o Kuřecí balíčky se zlatými dukátky
Usmažíme klasické topinky na oleji, očesnekujeme a na každou dáme kolečko tvarůžku, které podélně rozkrojíme na 2 tenčí… více o Smradlavoučká topinka
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí.… více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Krém: vše, kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá) až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a… více o Piškotové brambůrky
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO (pekárna ETA, Vega, Clatronic). Po ukončení… více o Buchty – těsto z domácí pekárny
Mouku rukama zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto… více o Makový koláč s tvarohem
Převaříme mléko a necháme vychladnout. 1 šlehačku / smetanu ke šlehání a 2 tyčinky kaštanů zahříváme nad vodou do… více o Baileys
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar… více o Klasická česnečka
**Masová směs:** Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky… více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,… více o Znamenitá bramborová polévka