Med z mladého jehličí
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
3.17
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody. Přidáme 1,5 citrónu… více o Sedmikráskový med s pomerančem
Opláchnuté bezové květy svaříme s oloupaným, nakrájeným citronem v 1 litru vody. Vaříme asi 20 minut. Necháme louhovat… více o Med z bezových květů
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Jestli ve vás název koláče vyvolává vzpomínku na známou větu z pohádky Obušku, z pytle ven! o… Celý článek
Úžasně křehké, máslové, rychle upečené. Takové je listové těsto. Možná jste si všimli, že… Celý článek
Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky… více o Jablkový krémeš
Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou… více o Kapustové závitky se zeleninou
Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění… více o Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Kuřecí stehna položíme do vody, ochutíme (sůl, pepř, petržel, celer, mrkev aj.). Uděláme z nich vývar na polévku. Na… více o Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru,… více o Savarin
Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr,… více o Zapékané zelí
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a zalijeme asi dvěma hrnky vody.… více o Fazolková polévka mojí tchýně
Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, olej, vejce, teplé mléko a prášek do pečiva. Přidáme kakao, skořici, vanilkový… více o Perník s marmeládou
Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím… více o Česnečka – vyprošťovák
Ze surovin vypracujeme jemné těsto, které dáme odpočinout do lednice. Potom pomocí stojku na sušenky vytlačujeme různé… více o Jemné máslové sušenky
Oloupanou okurku nastrouháme, posolíme a necháme okapat. Přidáme rozdrcený stroužek česneku, lžíci olivového oleje a… více o Tzatziki (od Daniely)
Tvaroh smícháme se Salkem - vytvoříme hladký krém, který nalejeme do mísy a prokládáme piškoty namočenými v kávě. Je to… více o Tiramisu po česku