Medové perníčky z žitné mouky

3.61

hodnoceno: 23
Příprava: 20 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks vejce
    • 80
      g med
    • 20
      g perníkové koření
    • 300
      g žitná chlebová mouka
    • 150
      g hnědý cukr
    • 10
      g skořice - mletá
    • 10
      g jedlá soda

Postup přípravy receptu

  • Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.
  • Na druhý den těsto vyválíme a tvarujeme vykrajovátkem různé perníčky, které pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova asi 10 minut. Perníčky před pečením potřeme mlékem.
  • Vychladlé medové perníčky z žitné mouky zdobíme podle naší fantazie.
  • Tip: Perníkové koření si můžeme připravit i sami z mletého zázvoru, kardamomu, hřebíčku a skořice.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: