
3.07
Spodní těsto: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut. Vrchní těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a… více o Buchta "více podob, více chutí"
Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku. Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min… více o Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie
Vejce, cukr, ztužený rostlinný tuk, med, sodu a mouku dáme do mísy a ve vodní lázni vše mícháme, dokud hmota… více o Medovník s kávičkou
Potravinové alergie a intolerance trápí statisíce lidí, kteří si musí dávat velký pozor na to,… Celý článek
Zapomněli jste včas vytáhnout maso z mrazáku? Komu se to někdy nestalo… Naštěstí existuje… Celý článek
Ocet je běžnou součástí každé domácnosti. Jenže octů existuje celá řada a na ten jablečný… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na… více o Krvavý bulgur
Vypracujeme kynuté těsto a po vykynutí plníme malinkaté buchtičky tvarohem. více o Studené koláče
Cibuli, zeleninu a sýr rozsekejte v mixéru. Přidejte vývar, mouku na zahuštění, pepř, dochucovací směs a sůl. Vařte… více o Sýrová krémová polévka
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro do měkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a… více o Fazolová polévka
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí… více o Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s… více o Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Krém: Strouhané ořechy vložíme do vařícího mléka a necháme pomalu vystydnout. V míse utřeme máslo s cukrem a spojíme… více o Vánoční dort
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek… více o Rychlé fazolové lečo
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáma olej, orestujeme játra, přidáme pórek a zlehka orestujeme, zalejeme vodou a přidáme… více o Játra s pórkem
Maso povaříme a nakrájíme na kousky spolu se slaninou, v nálevu uvaříme sušené houby a přidáme k masu, do zbylého… více o Hubovec
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před… více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule,… více o Utopenci V.