
1.2
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory. Přilijeme vývar a mléko (vaříme asi 20 minut).… více o Bramborová polévka
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky. V… více o Pórkovo-bramborová polévka
Výborná zeleninová směs v podobě leča je vyhledávanou chalupářskou delikatesou. Dopřát si ji… Celý článek
Zavařování už dávno není jen o okurkách a marmeládách. Přinášíme pět neotřelých receptů, díky… Celý článek
Když se řekne listová zelenina, většina z nás si představí špenát, salát nebo kapustu.… Celý článek
Jste milovníky povidel, ale nikdy jste si netroufli je připravit sami doma? A přitom je to tak… Celý článek
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru. Dáme… více o Jiříkův biskupský chlebíček
Kuřecí prsa pomeleme na masovém mlýnku jako sekanou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme uležet. Mezitím na jemno… více o Koule z kuřecího
Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort. Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po… více o Perník z domácí pekárny
Do mísy vsypeme mouku,kypřící prášek a citronovou kůru.Poté přidáme mléko a olej a důkladně promísíme.Naplníme formičku… více o Marcipánové muffiny
Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu,… více o Americký hamburger
Obě celá vejce rozšleháme s cukrem, olejem a bílým jogurtem. Do směsi vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do… více o Meruňkový koláč
Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na plech s… více o Tiramisu roláda
Nejlépe na teflonovou pánev, dáme 1 lžičku másla (není nutno) a přidáme 1 kostku droždí. Než se rozpustí, dáme do… více o Drožďové knedlíčky
Na másle osmahneme cibuli, přidáme vločky a smažíme, až jsou křupavé a zhnědlé. Přidáme vejce a uděláme smaženici,… více o Boží vločková polévka
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou,… více o Rychlý celozrnný špaldový chléb
Na tuku (sádle) zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového… více o Rajská omáčka podle maminky
Troubu předehřejeme na 180°C, dortovou formu (případně dortové formy) vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem,… více o Duhový dort