Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené, uděláme jíšku (polévka má být hustší) a přidáme k bramborám společně se smetanou. Klobásu vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do polévky. Převaříme. Když polévka začne vřít, rozklepneme do ní vajíčka. Počkáme, až se vajíčka srazí, potom opatrně promícháme.
Na každou porci počítáme jedno vejce. Dochutíme octem.
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
V…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies