
1.2
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory. Přilijeme vývar a mléko (vaříme asi 20 minut).… více o Bramborová polévka
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky. V… více o Pórkovo-bramborová polévka
Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde… Celý článek
Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu… Celý článek
Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou… více o Grilovaná polenta
Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které… více o Výborné lívance z acidofilního mléka
Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko. Do zadělávací mísy… více o Plzeňské rozpeky
Máslo,žloutky a cukr utřeme do pěny,přidáme citr.kůru,vanil.cukr,vlahé mléko a sůl.Z bílků vyšleháme sníh.Mouku… více o Vídeňská bábovka
Houby namočíme na 10-12 minut do směsi ušlehané z vejce, smetany a krupice. Škvarky nasekáme, spolu s jemně krájenou… více o Štrachanda
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací… více o Obrácené řízky na zelenině
Tvarůžky obalíme v mouce,vajíčku,strouhance a postup opakujeme asi třikrát.Kdo chce může přidat kolečko salámu ,cibuli… více o Smažené tvarůžky
1) Koleno omýt, vysušit a kůži nakrojit do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřít kmín, sůl a pepř. 2) Koleno vložit do… více o Bavorské vepřové koleno s pivní krustou
Vše smícháme v těsto, které pečeme na vymazaném a vysypaném pekáči. více o Buchta s jablky
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí… více o Pomazánka z uzené makrely
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře… více o Babiččina chlebová polévka
Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány… více o Grilované medailonky s banány