1.2
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory. Přilijeme vývar a mléko (vaříme asi 20 minut).… více o Bramborová polévka
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky. V… více o Pórkovo-bramborová polévka
Někdo rád zkouší nové druhy, někdo se drží tradice. Pro ty z vás, kteří patří ke druhým… Celý článek
Recept, podle kterého připravíte krásně vláčné a voňavé vanilkové rohlíčky, které se navíc… Celý článek
Ať už se letos pustíte jen do jednoho či dvou tradičních druhů, anebo hodláte provonět domov… Celý článek
Co nevidět přijde v podvečer 5. prosince Mikuláš se svým nebeským doprovodem a čertovskou… Celý článek
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé… více o Zelníky
Do kastrolku dáme Colu, tuk, kakao a na slabém plameni necháme za stálého míchání zahřívat do bodu varu. Ve větší míse… více o Coca-cola cakes
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá… více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna… více o Pečená zaječí stehna
Mléko, cukr, máslo a hladkou mouku dát vařit do kastrolku, přejít varem, do husté směsi nasypat nasekané ovoce, ořechy… více o Marokánky s čokoládovou polevou
Vymažte tukem pekáč o přibližných rozměrech 30x20x5. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v… více o Snídaně na druhý den
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny. Na těsto… více o Karamelové řezy s piškoty
Uvaříme vejce na tvrdo, máslo, majolku, sýr, hořčici rozmícháme, přidáme pokrájená vejce, osolíme, opepříme, dle chuti… více o Dort pro chlapy
K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku, vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou… více o Bramborové knedlíky
Nakrájejte cibuli a Gothaj(Gothaj na "hranolky")a nechte cca 10-15 minut smažit na pánvi.Tešně před dosmažením přidejte… více o Česká čína
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2… více o Roštěnky na kmínu
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí.… více o „Gata“– listový závin se žmolenkou