
1.2
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory. Přilijeme vývar a mléko (vaříme asi 20 minut).… více o Bramborová polévka
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel… více o Česneková bramborová polévka
Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky. V… více o Pórkovo-bramborová polévka
Když se řekne kung-pao, většina lidí si vybaví ikonické čínské jídlo s kuřecím masem, arašídy… Celý článek
Ať už během podzimu dýni vyřezáváte, nebo z ní vaříte dýňovou polévku, nejspíš vás často… Celý článek
Jestli nějaké jídlo skvěle sedí k začínajícímu podzimu, pak je to dýňová polévka. Pěkně hustá,… Celý článek
Vzpomínáte si, jak vám je vařila babička? Ty nejchutnější polévky jsou skromné, z kuchařek… Celý článek
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky… více o Mexické fazole se zeleninou
Tvaroh, cukr, mouku a žloutek smíchejte dohromady a vypracujte těsto. To nechte v ledničce asi 1 hodinu odpočinout. Pak… více o Tvarohové chrupinky
Klasický postup, suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr mouku a prášek do pečiva s van. cukrem. D směsi zašleháme… více o Muffins
Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr smícháme v misce dohromady. Přidáme lisovaný česnek, špetku soli, pepře a vše… více o Česnekové jednohubky
Různé typy kynutých těst zkouším už dlouho, ale tenhle mě konečně opravdu příjemně překvapil :-) Mléko si ohřeju… více o Recept na výborné a snadné kynuté těsto na buchty a koláče
Uvařené brambory nastrouháme,přidáme mouku s kypřícím práškem,cukr,špetku soli,vejce a máslo.Vypracujeme těsto. Mletý… více o Skládaný makový koláč
Mléko + droždí + cukr + trochu mouky, zadělat kvásek v hrnečku a dát do tepla Mouku, cukr, žloutky, olej + kvásek… více o Koláče od mamky
Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a… více o Housky
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme ji na oleji ve velkém hrnci. Na cibulový základ nasypeme na kostky nakrájené maso… více o Jednoduchý segedín
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterskou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší… více o Americký hamburger z vyzrálého hovězího
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.… více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
vše smícháme dohromady a dáme odpočinout do lednice aspoň na 2 hodiny. Může být klidně i déle, klidně i týden v chladu,… více o Linecké kytičky