
2.5
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s… více o „Meruňkové“ kuře po anglicku
Vejce s cukrem a šlehačkou (tekutou) vyšleháme metlou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a rum. Nalijeme na vymazaný a… více o Rychlé meruňkové řezy
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Připravíme si náplň.… více o Meruňkové řezy s pudinkem
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme… více o Pečení pstruzi
Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru.… více o Bramborové vdolky
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne… více o Řízky v alobalu
Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením(nové koření předem podrtit)… více o Bramborová omáčka s klobásou
Nachystáme si mísu, do mísy nalijeme vodu do vody nasypeme cukr,sůl a nalijeme ocet. Uděláme sladko kyselou vodu.… více o Zdravý salát
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu… více o Falešná marcipánová hmota
Mléko + droždí + cukr + trochu mouky, zadělat kvásek v hrnečku a dát do tepla Mouku, cukr, žloutky, olej + kvásek… více o Koláče od mamky
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek… více o Rychlé fazolové lečo
1. Mák povaříme v mléce do zhoustnutí, osladíme, přidáme špetku skořice a citronové kůry, povidla, promícháme a necháme… více o Hanácké koláče
Listové těsto rozválíme a pokrájíme na proužky o velikosti asi 1x6 cm. Jednotlivé proužky dáváme na plech tak, že… více o Sladké mušle
Plátky masa jemně rozklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti např. grilovacím kořením a česnekem a poklademe na… více o Zapečené kuře s nivou