
3
Cibuli a salám nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a… více o Pizza z tvarohového těsta
Z hladké mouky, tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 minut odležet v chladničce, aby… více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Změklé máslo umícháme s vejci, přidáme tvaroh, sůl, zahustíme moukou a zapracujeme do hladkého těsta. Uválíme na… více o Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Dokonalé jídlo začíná dokonalou přípravou. Profesionální kuchaři to dobře vědí, příprava… Celý článek
Přestože je původním domovem chilli papriček Střední a Jižní Amerika, dobře se jim daří i v… Celý článek
Máte rádi jednoduché recepty? Pak si tento koláč určitě upečte. Žádné kynutí, žádné šlehání…… Celý článek
Hrušky jsou klasikou, která patří k pozdnímu létu. Jejich sladká až medová chuť je úžasná… Celý článek
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom… více o Špagety se sýrovou omáčkou
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme,… více o Formanské brambůrky
Hermelín nakrájíme na menší kousky, pórek, žampiony a kapii nakrájíme na drobnější kousky, česnek utřeme se solí.… více o Mirčin naložený hermelín
I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve… více o Obrácené mleté řízečky
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem… více o Uzená fazolačka
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou… více o Mramorová bábovka od babičky
Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou. Přidáme hrášek a necháme povařit do měkka. Osolíme, opepříme… více o Hráškový krém se smetanou
1. Předvařené dršťky uvaříme s novým kořením, pepřem, bobkáčem, tymiánem a solí. 2. Necháme okapat, posypeme… více o Zadělávané dršťky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc… více o Vánoční rumový chlebíček
Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na… více o Polévka z rybího filé
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme. 2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme. … více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso… více o Kari rizoto s kuřecím masem