3
Rajčata vložíme na minutu do vařící vody a poté z nich sundáme slupku. Pak rajčata dusíme asi 15 minut, až se dokonale… více o Nudle s rajčaty – staročeské krajové jídlo
Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut… více o Krůtí medailonky na kari
Plechovku s mlékem vaříme dvě hodiny (v papiňáku hodinu). Po vychladnutí smícháme s třetinou másla. Zbytek másla… více o Medovník – krém
Josef Maršálek na své babičky vzpomíná s obrovskou láskou a vděčností. Právě ony v něm… Celý článek
Přestože 11. listopad není státním svátkem, oslavy svátku svatého Martina si mnozí z nás… Celý článek
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Vyhazujete často jídlo, protože vám zbyde nebo se rychle zkazí?Jen v Česku končí každý den… Celý článek
Zelí překrájíme nadvakrát, nastrouháme tvrdý sýr, kdo chce může přidat nadrobno nakrájený pórek. Smícháme s bílým… více o zelná pomazánka
Maso naklepeme, okořeníme a dáme do formy (srnčí hřbet). Špenát povaříme, až se vyvaří věškerá voda, dochutíme solí… více o Kuřecí roláda se špenátem a nivou
Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které… více o Řezy s povidly a ořechy
Zpracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly. Vyválíme dvě placky, každou dáme na jiný plech. Jednu upečeme samostatně … více o Medovo-ořechové řezy
cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka,cuketyomyjeme,zbavíme konců a nakrájíme také na kolečka,rajčata omyjeme a… více o Francouzský zeleninový nákyp
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je… více o Bábovka s jablky a ořechy
Banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Banány poskládáme řezem na pánvičku, ve které jsme rozpustili máslo. Pokapeme… více o Banány v košilce
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a… více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Na másle dorůžova osmažíme celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme jí předem namáčet), zalijme vývarem a… více o Čočková polévka s párky
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je… více o Žampionová játra
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí… více o Dalamánky z chlebové mouky
Vejce a cukr našleháme.Přidáme mouku, prášek do pečiva, mléko, olej a důkladně promícháme. Vylijeme do vymazané formy a… více o Babiččina bábovka