Vyšleháme 4 celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme do trouby cca na 5 minut na 200 °C, aby nám trošku ztuhlo. Vyndáme a polijeme horkým pudinkem. Vložíme zpátky do trouby a pečeme asi 10–15 min na 200 stupňů. Po upečení potřeme zakysanými smetanami a posypeme skořicovým cukrem. Podáváme až vychladlé, jinak se bude buchta roztékat.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové