
3
Rajčata vložíme na minutu do vařící vody a poté z nich sundáme slupku. Pak rajčata dusíme asi 15 minut, až se dokonale… více o Nudle s rajčaty – staročeské krajové jídlo
Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut… více o Krůtí medailonky na kari
Plechovku s mlékem vaříme dvě hodiny (v papiňáku hodinu). Po vychladnutí smícháme s třetinou másla. Zbytek másla… více o Medovník – krém
Konec léta a začátek podzimu patří fíkům. Tohle ovoce ve tvaru slzy je nejenom v sušené, ale i… Celý článek
Šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu. Že už se vám na poctivý… Celý článek
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou.… více o Zapečené filé se sýrem
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme… více o Pikantní nakládaný hermelín
Mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem, kakaem a opatrně vmícháme podmáslí, olej, vejce a strouhaný kokos. Hlubší… více o Rychlé kokosové řezy
Do pekáče nakrájíme cibuli, přidáme mražené zelené fazolky (pokud máme čerstvé, tak je krátce povaříme). Přidáme pivo,… více o Utopenci z pece
Na rozehřátém másle opražíme mouku, opatrně přiléváme mléko, stále mícháme, dokud kaše nezhoustne a nemá hrudky.… více o Slané řezy
Rozpálíme si v hrnci olivový olej. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky… více o Lečo s Jalapeňos
Očištěné filety osolíme, opepříme a obalíme lehce v paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Na pánvi… více o Pikantní kapr na pivu
1. Zelí nakrouháme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na nudličky, jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo. 2. Na… více o Červené zelí na karamelu s jablky
Cibulu pokrajame nadrobno a osmazime na masle Pridame nadrobno nasekany spenat alebo spenatovy pretlak a miesat 2-3… více o Špenátová polévka
Buřtíky oloupeme, naskládáme do pekáčku. Posypeme nakrájenou cibulí, opepříme. Odvážní mohou přidat feferonku zbavenou… více o Buřty na pivu
Česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme bylinky, česnek a ochutíme solí a pepřem. Rajčata… více o Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.… více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře