3.18
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky 2 cm. Dáme ho do mísy a přidáme šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl,… více o Mexická kapsa
Uděláme kynuté těsto – kvasnice, mouka, mléko, vejce, olej a necháme kynout. Na těsto nakrájíme salám, kozí rohy,… více o Mexická pizza
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile… více o Mexická kuřecí jatýrka
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Rozšlehaná vejce promícháme s moučkou, přidáme scezenou kukuřici, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, tvoříme placičky… více o Kukuřičné placičky s řeřichou
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo… více o Marmeláda z bezinek a jablek
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme je na 2 díly a oba rozválíme. Na tukem vymazaný plech (menší) položíme… více o Plněné perníkové řezy
V širokém hrnci na tuku smažíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené a okořeněné kuř. maso, chvíli… více o Mexiko po mém
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u… více o Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní… více o Nejlepší horká čokoláda
Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnou, vymačkáme přebytečnou… více o Veganská houbová omáčka
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo… více o Těstovinový salát s tuňákem
Uděláme kvásek, - zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí děláme koláčky, které plníme dle chuti -… více o Koláčky z Bystřice
Jahody omyjeme, necháme dobře okapat a rozkrájíme na čtvrtinky, menší na poloviny. V míse si smícháme suché… více o Jahodové muffiny
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném… více o Kýta v sýrovém oblečku
Na roztavené slanině osmahneme zeleninu, přidáme česnek a na kostky nakrájené maso. Maso osolíme, opepříme a osmahneme.… více o Srnčí guláš