Fazolky uvaříme ve slané vodě a necháme okapat. Cibule nakrájíme na tenká kolečka a s osminkami na tvrdo uvařených vajec přidáme k fazolkám. Na marinádu smícháme ocet, 4 lžíce vody, sůl, pepř a cukr. Zašleháme olej a tymián. Nalijeme na salát a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 minut.
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou